0
Member
0
ISSUED CERTIFICATES
0
Participants
0
LDA Balkan Partner
LEAPin Albania
On November 27th, 2021, was held for the fifth year in a consecutive row the international LEAPin Albania conference organized by Leadership Development Association Balkan. In the conference room at Tirana Business Park, the conference was attended by about 210 participants of different age groups. LEAPin Albania 2021 lasted about 4 hours and included different areas based on topics that best suited the professional profile of speakers and put it in a more youthful and contemporary context. The LEAPin Albania Conference was opened by the greeting speeches from the President of the Leadership Development Association Balkan, Mr. Marilo Meta, HR Director & LEAPin Manager Mrs. Iva Durdaj, continuing with LDA Balkan regional board executives speech, thanking the speakers, event supporters and attendees who chose to spend Saturday differently.
Click Here
#1st NGO in Western Balkan licensed by these Global Technology Giants!
Click Here
Erasmus+ Training Course - Romania
Click Here
HUKI 🇭🇷 🤝 LDA BALKAN 🇦🇱 🇽🇰 🇲🇰 🇲🇪 🇷🇸
🤝LDA Balkan dhe Zyra Kroate për Inovacion dhe Kreativitet nënshkruajnë memorandum të ri bashkëpunimi 🖋Organizata ndërkombëtare Leadership Development Association Balkan (LDA Balkan) ka nënshkruar memorandum të ri bashkëpunimi me zyrën Kroate për Kreativitet dhe Inovacion e njohur si HUKI. 📝Qëllimi i këtij memorandumi të sapo nënshkruar është vazhdimi i bashkëpunimit edhe për pesë (5) vite të tjera në organizimin e konferencave LEAPin në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni të Veriut, Mal të Zi dhe Luginë të Preshevës ku si rrjedhojë LDA Balkan ka fituar patentën ekskluzive për ti organizuar ngjarjet në këto vende të Ballkanit por jo vetëm, LDA do të marrë pjesë cdo vit në Zagreb të Kroacisë, në ngjarjen me të madhe të edukimit jo formal të për të rinjë, pra në samitin LEAP që organizohet nga organizata HUKI në bashkëpunim me Komisionin Europian.
Click Here
Tirana Open Government Presentation 2021-2023
🇦🇱Open Government Partnership Local 2021-2023 🟢 The Municipality of Tirana together with the organization LDA Albania, have presented the launch for the implementation of the Action Plan for the partnership process "Open Government", OGP Local, part of the multilateral organization Open Government Partnership. 📋The president of the organization Mr. Marilo Meta, together with Mrs. Romina Kuko (Deputy Minister of Interior / Chairman of the Municipal Council), Mr. Genci Kojdheli, (General Director of Strategic Projects and Economic Development), Mrs. Ina Bregaj, (Head of the European Integration Sector, Municipality of Tirana), publicly presented the OGP Local Action Plan 2021-2023 for building partnerships between local government and CSOs to make local government more open, more transparent, measurable and responsible to the citizens! The working team from the LDA organization are Ms. Eljona Avdo and Mr. Anduel Boci.
Click Here
Salesforce Fundamentals-Getting Started in the ECOSYSTEM.
It was such a helpful and amazing presentation from our President Marilo Meta to learn about Salesforce, what exactly the Salesforce ecosystem is, and how to start our career path. #salesforcefundamentals #trailblazercommunityalbania #salesforcealbania
Click Here
Summer Social Tirana Salesforce PARTY!
We had a great time yesterday bonding with each other and also having fun and quality time. 🎉🎉💃 Thanks to everyone for the energy, the laughs and the dynamics spent together!
Click Here
#Retreat #BestTeam #LDA #SalesforceCommunityAlbania
Click Here
🌟 📰 Excited News Today
Marilo Meta has been selected as one of 65 #Salesforce Community Group Leaders Globally to the Community Group Leader Advisory Board. As a new member of the Advisory Board, he will give my best to the Salesforce community team, to foster innovation through Salesforce Community Programs and Building Bridges by the Trailblazer Community Globally! Being a Salesforce Community Leader in Albania for almost 3 years has been an incredible experience for empowering the Salesforce potential through assistance, education, networking, and knowledge sharing by improving the workforce and professionalism in Albania. #Salesforce #TrailblazerCommunity #Leadership #Technology #Innovation #Inclusiveness
Click Here
Kosovo Dreamin’ 2021: A Conference to Remember
On June 5, 2021, Salesforce Trailblazer Community Groups Kosovo, and Leadership Development Association Balkan are organizing the Kosovo Dreamin’ 2021. The conference offers in-depth sessions, educational, networking and hands-on opportunities for the attendees. The renowned guest speakers will share best-practices to help the young leaders create the right conditions for collaboration. As well as explore new ways to stay competitive and increase performance through new innovative tech ideas. The conference addresses the topic of Global Technology Innovation, bringing to Kosovo for the first year an event from California (USA). Kosovo Dreamin’ 2021 is the Community Powered Conference about Salesforce gathering Salesforce professionals from all over the World! Kosovo Dreamin’ 2021 Conference is designed to help young innovators and IT leaders learn how to shape technology and discover digital business strategic planning tools and techniques to achieve business success.
Click Here
Open Gov Week
📍Në vijim të aktiviteteve të saj Leadership Development Association BALKAN , mban konferencën virtuale:”Good Governance, best practices and challanges”, në kuadër të javës së Qeverisë së Hapur (Open Gov Week). Panelistët e ftuar, janë simbol i punës dhe suksesit dhe padyshim një burim frymëzimi edhe për të pranishmit që do të ndjekin eventin. Edhe pse kjo pandemi kufizon takimet fizike ne ju ftojmë të na bashkoheni virtualisht ditën e Premte, me datë 21 maj, në orën 20:00.Konferenca do të mbahet në platformën Google Meet.
Click Here
Kriza ekonomike gjatë periudhës së pandemisë, mundsitë për rimëkëmbje
panel diskutimi me temën “Kriza ekonomike gjatë periudhës së pandemisë, mundsitë për rimëkëmbje” me panelistët Veland Ramadani, Pranvera Kasami dhe Bardhyl Dauti. Ishte një panel diskutimi mjaft i nevojshëm gjatë kësaj periudhe ku dhe pjesmarrësit tjerë kishin interes të madh duke i parashtruar pyetjet dhe komentet e tyre!
Click Here
Kriza ekonomike gjatë periudhës së pandemisë, mundësitë për rimëkëmbje
Pandemia dhe karantinimi dukshëm zvogëluan zhvillimin e ekonomisë, duke na bërë të ballafaqohemi edhe më shumë me këto probleme. Në vijim të aktiviteteve të saj Leadership Development Association BALKAN dega e Maqedonisë së Veriut, mban konferencën virtuale: "Kriza ekonomike gjatë periudhës së pandemisë, mundësitë për rimëkëmbje”. Panelistët e ftuar, janë simbol i punës dhe suksesit dhe padyshim një burim frymëzimi edhe për të pranishmit që do të ndjekin eventin.
Click Here
Sfidat e të rinjve brenda dhe jashtë vendit, multikulturalizmi, diversiteti
Click Here
"Sfidat e të rinjve brenda dhe jashtë vendit, multikulturalizmi, diversiteti”.
Click Here
🇪🇺European Forum of Young Leaders - 🇵🇱 Warsaw, Poland!
🔵 The international forum was organized in partnership between Erasmus+, European Solidarity Corps and Salto Youth NA Poland. Together with around 50 participants from EU, Western Balkan, Eastern Partnership and the Russian Federation. 🔖The main discussed topics were diversity and inclusion, green practices, digital transformation and youth activism on citizenship education, social and democratic life. #ErasmusPlus #EuropeanSolidarityCorps #saltoyouth
Click Here
Previous
Next

LDA & OGP

The OGP Local program aims to harness the innovation and momentum demonstrated by local governments and civil society partners across the world. OGP is a platform for these governments and civil society to come together to make their governments more open, inclusive and responsive, modeling the values and principles of the Open Government Declaration and processes.
Initial planning and joint development of the Open Government Strategic Vision
Development and implementation of commitments through a process of co-creation
Monitoring,
Assessment
Reporting of progress

LDA & Global Giving

GlobalGiving connects nonprofitsdonors, and companies in nearly every country in the world. We help fellow nonprofits access the funding, tools, training, and support they need to serve their communities.
Introduction
Define the Problem
Apply for Donors
Getting Started
🇪🇺European Forum of Young Leaders
🇵🇱 Warsaw, Poland!
 
🔵 The international forum was organized in partnership between Erasmus+, European Solidarity Corps and Salto Youth NA Poland. Together with around 50 participants from EU, Western Balkan, Eastern Partnership and the Russian Federation.
🔖The main discussed topics were diversity and inclusion, green practices, digital transformation and youth activism on citizenship education, social and democratic life.

HUKI 🇭🇷 🤝 LDA BALKAN 🇦🇱 🇽🇰 🇲🇰 🇲🇪 🇷🇸

🤝LDA Balkan dhe Zyra Kroate për Inovacion dhe Kreativitet nënshkruajnë memorandum të ri bashkëpunimi

🖋Organizata ndërkombëtare Leadership Development Association Balkan (LDA Balkan) ka nënshkruar memorandum të ri bashkëpunimi me zyrën Kroate për Kreativitet dhe Inovacion e njohur si HUKI.

📝Qëllimi i këtij memorandumi të sapo nënshkruar është vazhdimi i bashkëpunimit edhe për pesë (5) vite të tjera në organizimin e konferencave LEAPin në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni të Veriut, Mal të Zi dhe Luginë të Preshevës ku si rrjedhojë LDA Balkan ka fituar patentën ekskluzive për ti organizuar ngjarjet në këto vende të Ballkanit por jo vetëm, LDA do të marrë pjesë cdo vit në Zagreb të Kroacisë, në ngjarjen me të madhe të edukimit jo formal të për të rinjë, pra në samitin LEAP që organizohet nga organizata HUKI në bashkëpunim me Komisionin Europian.

🌎Konferencat LEAPin trajtojnë temat e teknologjisë, inovacionit dhe sipërmarrjes. Ato janë organizuar dhe po organizohen në shumë vende të botës si, Romë, Barcelonë, Sofia, Dublin, Moskë, Kairo, etj ndërsa tash e disa vite të njejtat u organizuan në Tiranë e Prishtinë. Me nënshkrimin e memorandumit të ri, eventet e LEAPin të rinjtë dhe studentët mund ti ndjekin edhe në Maqedoni të Veriut, Mal të Zi dhe Luginë të Preshevës.

🖋Nënshkrimi i memorandumit u bë nga Presidenti i LDA Balkan z.Marilo Meta dhe CEO i HUKI-t z.Andrej Hanzir, ndërsa në takim ishin prezent edhe CEO i LDA-së për Kosovë z.Qëndrim Hoxha, Sara Cetkovic nga HUKI dhe Dafina Mehmetoviq, CEO e LDA-së për degën e Maqedonisë së Veriut.

📍Nga ky memorandum pritet të përfitojnë më shume se 1.000 të rinj secilin vit, të cilet do kenë mundësi të njekin konferencat LEAPin në pesë vende të Ballkanit dhe ngjarjen kyesore LEAP Summit në Zagreb të Kroacisë, ndërsa këtë vit një delegacion i LDA-së pritet ta vizitoj Zagrebin dhe të njek një punëtori disa ditore në zyret e organizatës HUKI 

AL LDA

LDA BALKAN DHE KËSHILLI STUDENTOR FGJH NËNSHKRUAJNË MEMORANDUM BASHKËPUNIMI

🖌 Sot në Tiranë Presidenti i LDA Balkan Z. Marilo Meta ka nënshkruar një memorandum bashkëpunimi me Z. Ederjon Ibro, Kryetar Këshilli Studentor “Fakulteti i Gjuhëve të Huaja”. 💡 Përfitues të kesaj marrëveshje bashkëpunimi do jenë të studentet nga Fakulteti i Gjuhëve të Huaja përmes bashkëpunimit me qëllim shkëmbimin e eksperiencës dhe praktikave më të mira, trajnimeve për anëtarët, organizimin e seminareve, vizitave studimore, konferencave, workshop-eve në shkëmbimin e eksperiencave, si dhe të programeve të Salesforce Community, të kompanisë CRM Amerikane, Salesforce.

Marilo Meta has over 7 years of experience in the nonprofit sector. Prior serving as an Atlas Corps fellow from Albania in Washington, DC, at the Open Government Partnership in the position of Knowledge Management, to advance the new frontiers of citizen participation, through direct citizen engagement, inclusion, and now Marilo is leading the international NGO “Leadership Development Association Balkan”, to help young people develop their personal and professional skills by working in an international environment, to give every youngster an opportunity to become leader and change-makers in their community to solve complex problems of our societies.

In the position of President for LDA Balkan Marilo has been involved in the overall management of the organization including but not limited to events, conferences, international exchanges to strengthen youth leadership, personal and professional youth development for LDA Balkan in Albania, Kosovo, Montenegro, Presevo Valley and Northern Macedonia.

Moreover, he can truly define his vision as the leader of a non-profit youth organization, which is empowering youth through collaboration, knowledge sharing, networking, promoting innovation and continually improving talent, building more trust strong by growing with integrity, increasing peace by leading with equality, and achieving extraordinary results by connecting people with people, people with ideas and people with opportunities, to empower the Albanian youth community in order to live in a world where the young generation will apply the skills of change-making to solve the complex problems of our societies, for a better future, living in peace, prosperity and solidarity.

Leadership

Democracy and community development

LDA Balkan is a non-profit non-governmental organization run by young professionals, focused on leadership, democracy, good governance, entrepreneurship, technology & innovation, professional growth, and many management areas. We work towards empowering citizenship education and creating an equal society in Balkan.

 

Marilo Meta

President LDA Balkan & CEO LDA Albania

Qëndrim Hoxha

Vice President at LDA Balkan & CEO LDA Kosova
Our vision is to help young individuals to realize their potential and become leaders and change-makers in their community. The young generation has the potential to solve the most complex problems of our society. We strive to inspire global youth for constructive engagement and enhance their professional and personal skills through collaborative partnership, international educational & cultural exchange, training, and volunteerism.

Our mission is to create an international platform that helps young individuals to develop their personal and professional skills through working within an international environment. We aim to develop ethical and moral principles in young people as we believe that young people’s potential is a movement for the future, for a better tomorrow.
OUR COURSES

If you have any questions, feel free to contact with us

    Whatsapp Us